Lauluja mullan alta

Uusin levymme on julkaistu! Lauluja mullan alta jatkaa samankaltaisissa tunnelmissa kuin aikaisemmatkin albumimme. Kappaleissa käyskennellään synkissä metsissä ja kuullaan hämyisää bluesia suistolla sekä vikkelää skifflejatsia ladon katolla. Tällä kertaa lyriikoista suurin osa on laulettu suomeksi.

Levyä saa omaksi CD- ja digiversiona. CD:tä voi kysellä bändiltä livenä keikoilla, sähköpostitse ja facebookin kautta. Digiversio löytyy muun muassa iTunesista ja Googleplaysta. Maistiaisia voi käydä kuuntelemassa spotifystä.

Levynkansikuvista kiitos lahjakkaalle luottokuvaajallemme Tuula Ylikorvelle. Kansitaiteesta kiitos upealle Riina Oikarille.

Nauttikaa!

EtukansiTakakansi

Studioterveiset!

Armaat kuuntelijamme,

Uusi levymme on kohta täällä! Vietimme tammikuussa kaksi loisteliasta ja tuotteliasta viikonloppua studiossa äänittämässä tulevan levymme kappaleita. Meille intensiiviset studioviikonloput ovat paras ja tuotteliain tapa äänittää levyä. Yhteisen viikonlopun aikana pääsemme nimittäin syventymään musiikintekoon ja äänitykseen täysillä ja toivomme, että mainio tunnelma välittyy myös teille musiikkimme kautta. Viikonloppureissut koko bändin kesken ovat myös äärimmäisen hauskoja ja mukavia yhteisiä kokemuksia!

Morski ja Lotta

studio

Tällä kertaa äänitykset suoritettiin Karkkilan Bakery  Studiolla, tunnelmallisessa vanhassa leipomorakennuksessa, jossa takkatuli räiskyi nurkassa ja kahvi tuoksui pannussa. Pääsipä bändi jopa melkein nukkumaan äänityspiuhojen sekaan (no ei onneksi, vierashuoneen sohva ja ekstrasängyt tarjosivat pehmeän lepopaikan uupuneille muusikoille). Rauhallinen ja täsmällinen äänittäjämme Pete oli mitä oivallisin isäntä. Kiitos Pete, olet hieno mies!

Vilpoisaa puulattiaa vasten villasukat olivat paitsi välttämätön lämpövaruste myös kotoisaa tunnelmaa luova asuste. Ville ja Lotta pistivät tanssiksi!

No mitäs kaikkea siellä studiossa äänitettiin? No ainakin kitaroita, bassoja, rumpuja ja viulua. Niitä tuttuja soittimia, joita aikaisemmillakin levyillä kuulee.

Basso

rummut

L & M

Liisa

Ja toki laulua! (mutta koska Liisa on yleensä kameran takana, ei laulajasta ole yhtäkään action-kuvaa lauluhommissa)

Tuttujen soitinten lisäksi levyltä löytyy muun muassa harja, kantele ja piano. Näyttäisi siltä, että mitä useampi levy bändillä on takana, sitä enemmän soitinjoukkoomme liittyy erilaisia ääntä pitäviä laitteita. Markuksen luovuus synnytti tällaisen harja-pyykkilautakombon, jonka rahinaa kuulee levyllä esimerkiksi ’Vajoajat’ -kappaleessa.

Kannel

piano

Kukkopillit kukkuivat sen verran väärässä vireessä, että jouduimme lopulta diskaamaan ne pois soitinkavalkadista.

kukkopillit

Lepotaukoja soittamisesta sai välillä viettää tarkkaamossa. Tosin korvat eivät sielläkään saa lepoa, sillä skarppina pitää olla! Kun yksittäistä soitinta äänitetään, niin tarkkaamon puolella loppubändi kuuntelee ja tuottaa.

Tarkkaamo

Morski

Kahvi

Onneksi oli kahvia. Mmmmmmmmmmmm.

Soittamisen lisäksi vietimme yhteistä aikaa studiotilan kellarissa, tunnelmallisessa salakapakassa. Voi kyllä… salakapakassa. Tunnelma oli paikoitellen jopa suorastaan kaurismäkimäinen.

Kaiken kaikkiaan makoisa studioreissu, jonka aikana syntyivät muun muassa kappaleet Käki, Laulu manan majoilta ja Koti-ikävä. Luvassa on 11 uutta kipaletta, joissa fuusioituvat yhteen folk, blues, jazz, oriental ja mitä näitä nyt muita tyylilajeja on. 🙂 Meillä ei ainakaan ollut tylsää studioreissulla ja toivomme, että teilläkään ei ole, kun pääsette kuuntelemaan tuotoksiamme.

 

Zzzz … zzz … ?

Ehei, emme me talviunilla ole, vaikka siltä vaikuttaakin! On tässä ehditty kaikenlaista puuhastelemaan sitten viime päivityksen. On soitettu keikkoja, otettu promokuvia, kuvattu musavideo, juoksenneltu kesälaitumilla, heitetty kiekkoa, käyty Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, pyöräytetty maailmaan uusi muusikko (onnea basistimme perheineen), kirjoitettu graduja, vietetty leppoisia iltoja ja mikä tärkeintä, TEHTY AHKERASTI UUTTA LEVYÄ!

Studioon mennään tammikuussa ja uutta levyä on sitten saatavilla kevään mittaan. Levyjulkkaritkin toki pidetään! Tarjolla on taas muutama uusi vinkeä soitin ja vaihtelun vuoksi suomenkielistä lyriikkaa. Uudella levyllä kerromme tarinoita metsän neidoista, kukkuvista käistä sekä mullan alla piileskelevistä kalmoista.

Täällä kotisivuilla käydään muuten hieman harvemmin päivittämässä kuulumisia, joten kannattaa käydä tykkäämässä bändin facebook-sivusta https://www.facebook.com/alicealoof, sinne päivitetään useammin ajankohtaisia uutisia ja hassutteluja!

Tervetuloa 2016! Welcome 2016!

Oikein hyvää uutta vuotta!

Alice Aloof on viettänyt hiljaiseloa viime aikoina, sillä työstämme parhaillaan seuraavaa levyämme. Luvassa on edelleen folkkipainotteista menoa, maustettuna jazzilla ja bluessilla. Laululyriikoissa piipahdamme englanninkielen lisäksi myös suomenkielisen sanaston äärellä. Levyn äänitys ajoittuu keväälle ja uutta tuotantoa on kuultavissa näillä näkymin kesän lopulla tai syksyn puolella. 🙂

Happy new year!

The band has been spending most of its time at the rehearsal studio, working on our next album, hence the radio silence. The next album is going to continue with our signature folk sound, spiced up with a bit of jazz and a dash of blues. Singins lyrics will be in english but we’ll also be exploring finnish in a few songs. Recording of the new album is done in the spring and you’ll be able to hear our new songs late in the summer or beginning of fall. 🙂

Kesän keikkamuisteloita

Onpa ollut mukava kesä, toivottavasti teilläkin. Alice Aloof on keikkaillut kesän mittaan ja tässä blogissa kerrotaan, että mitä, missä ja milloin. Ja koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, niin nyt sataa kuvia. Nauttikaatten!

Heinäkuun toinen päivä esiinnyimme Helsingin Siltasessa. Baarissa vietettiin Videoraati-iltaa ja näkyipä siellä valkokankaalla myös meidän hieno Ratatoskr musiikkivideomme. Siis tämä: Alice Aloof – Ratatoskr official video.

Keikalla oli mukana Liisan, Villen ja Morskin lisäksi myös rumpali Markus ja viulisti Lotta sekä special guest star roolissa saksofonisti Chili. Ai että oli mukavaa!

setting up

yeah

Chili ja Liisa

jazz

Chili lähti kanssamme myös juhlimaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlille ja nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Lotta ja Chili olivat festivaaleilla pelimanneina ’Sees’ duonsa kanssa. Ja kuin pelimannit konsanaan, soittivat he Alice Aloofin riveissä ja Alice Aloofin poppoo vastavuoroisesti Seesin riveissä. Vuoroin vieraissa, the more the merrier!

we have arrived

pelimanni Markus

Liisa

Keikkapaikkina oli tänä vuonna Pelimannitalon kahvio, Viinitupa, Troka, Krenikka ja Setori.

kahvio

Viinitupa

Troka

Sees

Sees

Ja Sopukassa oli mukava käydä treenailemassa. 🙂

Sopukka

Marrrrkus Sopukassa

Villelle festareiden ykkösjuttu taisi olla yhteiskuva kurkkulauluyhtye Hun-Huur-Tun kanssa…

hun-huur-tu

Kiitos Kaustinen, meillä oli jälleen kerran todella mukavaa ja poistuimme festivaaleilta inspiroituneina ja intoa täynnä. Ah! Ensi vuonna toivottavasti taas nähdään!

Poppoo

Elokuun alussa esiinnyimme Kallio Block Partyissä. Keikka oli helteisessä Ruokapuistossa ja väkeä oli kuin pipoa. Lotta oli estynyt, joten nappasimme mukaamme ihanan Katarinan soittamaan viulua. Ja arvatkaapa mitä, oli muuten mukavaa!

Ruokapuisto

Kallio Block Party

Kallio Block Party

Elokuun alussa kävimme myös esiintymässä F-Musiikki Vantaan VIP-illassa. Ihanaa esiintyä kauniiden soitinten keskellä, hyvässä seurassa!

F-Musiikki

Loppukesästä on luvassa vielä ainakin yhdet häät ja toivottavasti syksyllä ja talvellakin saadaan muutama live järjestymään.

Uutta levyä on tässä suuniteltu jo ahkerasti, katsotaan josko piiloudummekin studion ovien taakse hieromaan aivonystyröitä ja soitinten kieliä…

 

Kaustinen Folk Music Festival 2015

kaustinen 2015

Kesän paras viikko starttaa taas!

Legendaariset Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ovat jälleen alkaneet. Alice Aloof suuntaa kohti Pohjanmaata ja esiintyy Kaustisella ke-la. Tämän vuoden livet ovat seuraavat:

08.07.15 20:30 Pelimannitalon kahvio
09.07.15 17:00 Viinitupa
11.07.15 17:00 Troka

Mutta ei siinä vielä kaikki! Käymme featuroimassa myös loistavan viulistimme Lotan omassa poppoossa nimeltä ’Sees’. Livet ovat seuraavat:

09.07.15 18:00 Setori
10.07.15 15:45 Soittosali
10.07.15 13:00 Krenikka

Sees soittaa myös kaksi keikkaa ilman Alice Aloofin porukoita ti ja ke, käykää kuuntelemassa hienoa musiikkia!

07.07.15 18:30 Santerin Kabinetti
08.07.15 12:00 Kansantaiteenkeskus aulatila

Nähdään Kaustisella!

 

Festivaalien kotisivu: Kaustinen Folk Music Festival

Digitaalinen käsiohjelma alla