Studioterveiset!

Armaat kuuntelijamme,

Uusi levymme on kohta täällä! Vietimme tammikuussa kaksi loisteliasta ja tuotteliasta viikonloppua studiossa äänittämässä tulevan levymme kappaleita. Meille intensiiviset studioviikonloput ovat paras ja tuotteliain tapa äänittää levyä. Yhteisen viikonlopun aikana pääsemme nimittäin syventymään musiikintekoon ja äänitykseen täysillä ja toivomme, että mainio tunnelma välittyy myös teille musiikkimme kautta. Viikonloppureissut koko bändin kesken ovat myös äärimmäisen hauskoja ja mukavia yhteisiä kokemuksia!

Morski ja Lotta

studio

Tällä kertaa äänitykset suoritettiin Karkkilan Bakery  Studiolla, tunnelmallisessa vanhassa leipomorakennuksessa, jossa takkatuli räiskyi nurkassa ja kahvi tuoksui pannussa. Pääsipä bändi jopa melkein nukkumaan äänityspiuhojen sekaan (no ei onneksi, vierashuoneen sohva ja ekstrasängyt tarjosivat pehmeän lepopaikan uupuneille muusikoille). Rauhallinen ja täsmällinen äänittäjämme Pete oli mitä oivallisin isäntä. Kiitos Pete, olet hieno mies!

Vilpoisaa puulattiaa vasten villasukat olivat paitsi välttämätön lämpövaruste myös kotoisaa tunnelmaa luova asuste. Ville ja Lotta pistivät tanssiksi!

No mitäs kaikkea siellä studiossa äänitettiin? No ainakin kitaroita, bassoja, rumpuja ja viulua. Niitä tuttuja soittimia, joita aikaisemmillakin levyillä kuulee.

Basso

rummut

L & M

Liisa

Ja toki laulua! (mutta koska Liisa on yleensä kameran takana, ei laulajasta ole yhtäkään action-kuvaa lauluhommissa)

Tuttujen soitinten lisäksi levyltä löytyy muun muassa harja, kantele ja piano. Näyttäisi siltä, että mitä useampi levy bändillä on takana, sitä enemmän soitinjoukkoomme liittyy erilaisia ääntä pitäviä laitteita. Markuksen luovuus synnytti tällaisen harja-pyykkilautakombon, jonka rahinaa kuulee levyllä esimerkiksi ’Vajoajat’ -kappaleessa.

Kannel

piano

Kukkopillit kukkuivat sen verran väärässä vireessä, että jouduimme lopulta diskaamaan ne pois soitinkavalkadista.

kukkopillit

Lepotaukoja soittamisesta sai välillä viettää tarkkaamossa. Tosin korvat eivät sielläkään saa lepoa, sillä skarppina pitää olla! Kun yksittäistä soitinta äänitetään, niin tarkkaamon puolella loppubändi kuuntelee ja tuottaa.

Tarkkaamo

Morski

Kahvi

Onneksi oli kahvia. Mmmmmmmmmmmm.

Soittamisen lisäksi vietimme yhteistä aikaa studiotilan kellarissa, tunnelmallisessa salakapakassa. Voi kyllä… salakapakassa. Tunnelma oli paikoitellen jopa suorastaan kaurismäkimäinen.

Kaiken kaikkiaan makoisa studioreissu, jonka aikana syntyivät muun muassa kappaleet Käki, Laulu manan majoilta ja Koti-ikävä. Luvassa on 11 uutta kipaletta, joissa fuusioituvat yhteen folk, blues, jazz, oriental ja mitä näitä nyt muita tyylilajeja on. 🙂 Meillä ei ainakaan ollut tylsää studioreissulla ja toivomme, että teilläkään ei ole, kun pääsette kuuntelemaan tuotoksiamme.